CHOOSE YOUR LANGUAGE/CHOISSISEZ VOTRE LANGUE/SPRACHE WÄHLEN : NL | FR | EN | DE | IT
 
 
 

“Cum Grano Salis”

is een boutique-Bed & Breakfast, ondergebracht in een prachtige historische 'Casa Colonica' gebouwd in 1882 en die uitgebaat wordt door Vlamingen.

Het huis met weelderige tuin en zwembad is gelegen op een heuvelflank aan de rand van een oud dorpje, Castello delle Forme, dat behoort tot de gemeente Marsciano in Umbrië, het groene hart van Italië. Vanuit de kamers en de tuin heb je een schitterend uitzicht op de Tibervallei en verscheidene omliggende dorpen en steden, waaronder Deruta, één van de belangrijkste keramiekcentra in Italië.

Talrijke bezienswaardigheden in Umbrië en Zuid-Toscane zijn in minder dan een uur met de wagen bereikbaar, waaronder Perugia, Todi, Assisi, het  Trasimeno-meer, Spello, Spoleto, Orvieto, Gubbio, de Marmore-watervallen, Cortona, …

Onze Bed&Breakfast is ‘adults only’ maar jongeren vanaf 14 jaar zijn al welkom.
Je huisdier kan helaas om hygiënische redenen niet bij ons logeren. 
Er is een gratis parkeergelegenheid voorzien op ons eigen terrein.

Video Cum Grano Salis:
https://youtu.be/gUE-gNP3xNg
 


Castello delle Forme

... is een historisch dorp waarvan de oorsprong teruggaat naar de Etruskische tijd (ongeveer 5de eeuw voor Christus). Het kasteel (castello) bestond al in 1163 en de strategische ligging op een heuvel (269 m) boven de Tibervallei liet toe om de handelsroutes tussen Perugia en Rome te controleren. Het was een verzamelplaats van de "mulattieri" (muilezeldrijvers) vooraleer ze van hieruit naar Rome vertrokken. In de Renaissance (1545) speelde het een belangrijke rol in de ‘Zoutoorlog’ tussen Paus Paulus III (Farnese) en de stad Perugia. De adellijke familie ‘Della Corgna’, eigenaar van het castello, koos de zijde van de paus tegen Perugia. Toen de paus de strijd uiteindelijk won, werd Castello delle Forme beloond met de afschaffing van zijn taksen voor een periode van minstens vijftien jaar.

Cum Grano Salis ligt heel centraal in Umbrië: op slechts enkele km van de autoweg (superstrada) E45 die Perugia met Terni, Orte en de A1 verbindt.  

 


 
 


Cum Grano Salis, B&B
Voc. Madonna delle Grazie 13
Loc. Castello delle Forme
I-06055 Marsciano (PG)
Italia

E-mail: lippensconsultant@gmail.cominfo@cum-grano-salis.eu